Nyheter

Bli Solenergiprojektör!

Sök framtidens utbildning redan idag! Vi på Sunavia är stolta över vår plats i ledningsgruppen till en helt ny utbildning som drar igång i höst. Som solenergiprojektör har du chansen att arbeta i en av världens mest snabbväxande branscher. Läs mer om utbildningen via länken nedan. https://kyh.se/utbildningar/solenergiprojektor-anywhere/

Pressmeddelande gällande investeringsstöd för solceller

Budget för investeringsstödet för solceller 2019 är 736 miljoner kronor förutsatt de justeringar som regeringen aviserat i ett pressmeddelande den 8 april. Regeringen anger i samma pressmeddelande att stödnivån kommer sänkas från dagens 30 %, till 20 % av investeringskostnaderna. Stödnivån bestäms av förordningen (2009:689) om statligt stöd till solceller.

Vi flyttar!

Kontraktet är påskrivet och vi förbereder nu flytten till våra nya lokaler i Grizzly huset. Från och med inom kort så kommer ni att hitta oss precis vid E14. Vi ser fram emot att välkomna alla våra kunder och leverantör till vårt nya kontor. En invigningskväll för kunder och leverantörer är under planering och information.

Sunavia AB sponsrar Östersund IK!

Sunavia AB är stolt sponsor till Östersunds IK. Östersunds IK har startat säsongen otroligt bra och ligger i skrivande stund på plats 2 i Allettan Norra. På de senaste fem matcherna så har fyra slutat med vinst. Vi ser mycket fram emot den kommande säsongen!

Högsta elpriset i Sverige sedan 2011

Idag den 29/11-2018 så visar siffrorna att elpriserna fortsätter att stiga uppåt. Vintern inleds med de högsta rörliga elpriserna sedan vintern 2011. Det finns flera faktorer till de högre elpriserna för svenska konsumenter. En av faktorerna är kärnkraftssituationen i Belgien, men även att vattenkraftsverkens nivåer är lägre än normalt. De konsumenter med rörligt elpris påverkas..

Ansökan för solcellsstöd ska förenklas

Energimyndigheten har i dag (2018-10-05) skickat ut ett förslag på nya föreskrifter för det statliga stödet till solceller på remiss. Förslaget på ändringar i föreskriften om solcellsstödet gäller ändringar som minskar kraven på de uppgifter som behöver lämnas i samband med ansökan, begäran om utbetalning, samt uppföljning av solcellsstödet. Förändringen genomförs för att underlätta administrationen både.